Kunst en Spijs

Aan de lopende band

Voor het goede doel (Samenloop van hoop) gaan we op pad. Kerstpakketten inpakken in een loods in Veghel als tegenprestatie voor een sponsoring van Total Pack in Oss. Thermo legging en wollen sokken aangedaan. Een beetje gespannen maar we zijn er helemaal klaar voor. Hoe moeilijk kan het zijn! Na de verkeerde afslag zijn we Iets te laat op ons werk. Bij binnenkomst is de hele ploeg al bezig. Tot onze grote verbazing zien we dat de dames in t-shirt aan het werk zijn. Kou lijden is hier niet aan de orde.  De bel gaat en het is tijd voor koffie. We voelen ons enigszins schuldig en gaan alvast onhandig aan de slag. De pauze is gelukkig snel voorbij. Na enige uitleg van Linda gaan we ervoor. De foto van het kerstpakket ligt als voorbeeld voor ons. Appeltje eitje toch? De band loopt en dit geeft een gevoel van gas geven. We laten ons van onze beste kant zien. Chips, chocolaatjes en pepermuntjes. Alles passeert de revue. Tijd om te kletsen is er niet meer bij. Langzaamaan krijgen we het steeds warmer. Onze mond wordt steeds droger en verlangt naar water. Helaas kan dit alleen in de pauze.. We gaan als een speer en willen ons niet laten kennen. Onze rode koppen steken boven de dozen uit. De thermolegging begint nu echt zijn werk te doen. We durven elkaar niet aan te kijken omdat we bang zijn voor de slappe lach. Onbesproken ontstaat er rivaliteit tussen ons. Wie kan sneller producten in de doos leggen? Dit geeft een glimlach bij onze collega’s met wie de communicatie wat stroef verloopt. Hoe anders is het als je elkaars moedertaal niet spreekt. Met gebarentaal en mimiek komen we een heel eind. Eindelijk zijn we klaar. Duizenden artikelen hebben we in dozen gestopt. Trots kijken we elkaar aan. We did it en geven elkaar een high five. Tot onze verbazing wordt de nieuwe voorraad met heftruck alweer voorgereden. Lichte paniek in onze thermolegging. Mijn god, het hele proces begint weer van vooraf aan. Deze dames met hun t-shirts zijn in onze ogen echte bikkels. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat zonder te klagen werken zij mee aan ieders kerstgevoel. Met een goed gevoel nemen we afscheid. Tot ziens, de widzenia, adeus, la revedere, bucsu.