Kunst en Spijs

Goede voornemens

Zoals de meeste mensen hebben ook wij goede voornemens. Zo willen we graag effectiever plannen, sportiever zijn, vroeger naar bed en alcohol beperken tot het weekend. Ook moet de website van Kunst en Spijs zo snel mogelijk online.

De uitnodiging om mee te doen aan een wedstrijd curling kan natuurlijk geen toeval zijn. Sportief bezig zijn komt als geroepen. Als voorbereiding op de big game hebben we online wat filmpjes gekeken. Hoe moeilijk kan het zijn?

Met flinke wind tegen fietsen we bepakt en bezakt richting markt samen met onze bezems. Dit is al een sport op zich. Gelukkig kunnen we nog even uitrusten voordat onze eerste wedstrijd begint, omdat we ons vergist hebben in aanvangstijd. Dan maar even een glühwein. Sociaal zijn staat namelijk ook hoog op ons lijstje.

Eindelijk begint onze eerste wedstrijd. We moeten opnieuw taken verdelen omdat de bezems niet nodig zijn. Dan is het toch gewoon een soort Jeu de boules op ijs? De eerste worp gaat gelijk goed en komt terecht op de baan van de buren. We worden links en rechts wat vreemd aangekeken. Weten wij veel dat je maar één baan mag gebruiken. Al snel worden we beter en tot onze verbazing leggen we dat ding zelfs op de stip. Juichend als winnaars krijgen we steeds meer zelfvertrouwen. Helaas dat we tegen een ander team moeten spelen waardoor we telkens net niet winnen. Soms moet zelfs de meetlat er aan te pas komen. Zo goed zijn we! Onze topwedstrijd en de enige gewonnen wedstrijd is tegen kinderen die eigenlijk al in bed hadden moeten liggen. Toch zijn we enorm trots.

Onder het genot van een drankje hebben we onze tactiek besproken voor volgend jaar. Want terugkomen doen we zeker!

Om 1.00 zijn we weer thuis. Later dan dat wij gepland hebben. Dit komt omdat dierbare gesprekken met mooie mensen nou eenmaal enorm waardevol zijn. Onze goed voornemens stellen we maar uit naar morgen. Karttrekkers van Uden on Ice. Bedankt voor de geweldige organisatie!

PS  Volgende dag hebben we nog even de bezems opgehaald met onze auto, want die waren we vergeten.