Kunst en Spijs

In geuren en kleuren

De kunst van het moederschap is om rust te creëren als die zich tenminste voordoet. Vaak werk je in hoog tempo je e-mails af en zit je met opgetrokken schouders achter je bureau. Deze schouders blijven opgetrokken ook al is de klus geklaard. Zo haal je koffie, ga je lunchen, pleeg je telefoontjes en fiets je naar huis. Het is zo gewoon dat je het niet eens merkt. Totdat iemand je er op attendeert. Laten zakken, ontspannen en ademen. Dit gaan we maar eens proberen.

Zo ontstaat het idee om ons te laten masseren in een Thaise massage salon. Na een telefoontje weten we eigenlijk helemaal niet wat we gereserveerd hebben. Daar denken we maar niet te veel over na. Het is nu tijd voor ontspanning en rust en daar gaan we iedere seconde van genieten.

Een typische geur komt ons tegemoet zodra wij de salon binnenkomen. Onze zintuigen staan meteen op scherp. We worden begeleid naar een kamer met 2 matrassen, rozenblaadjes en kaarslicht. De etherische oliën prikken in de neus. We mogen alleen onze onderbroek aanhouden en vervolgens krijgen we de opdracht om op onze buik te gaan liggen. We kletsen wat, maar niet voor lang. Na  kraakgeluiden en dubbelgevouwen lichaamsdelen worden we wat stiller. We weten niet of we moeten lachen of huilen. Elkaar aankijken in ieder geval niet want dan krijgen we de slappe lach. De olie vloeit rijkelijk en echt alles is vet. Onze haren plakken als natte slierten langs ons gezicht. Het kost ons behoorlijk wat inspanning om ons volledig te kunnen ontspannen merken we. Maar deze gedreven professionals weten hier wel raad mee. De klok tikt en tikt… Hoeveel minuten gaan Yin en Yang nog door? Ieder spiertje wordt onder handen genomen. Van nek tot kleine teen en van arm tot bil. Voor de zekerheid vragen we hoe lang de massage nog duurt. Dat half uurtje is nu toch al lang voorbij? Nederlands kunnen deze Thaise dames niet verstaan. Het enige antwoord is een lieve glimlach terwijl ze vrolijk door kneden. Uiteindelijk, uren later, mogen we gaan zitten. Alles doet pijn en we hebben het gevoel dat er een vrachtwagen over ons heen heeft gereden. Glibberig kleden we ons aan en rekenen we (veel meer dan we in gedachten hebben) af. Met onze glanzende koppies kopen we nog een mooie bos bloemen voor onszelf. Het is tenslotte Valentijnsdag en we zijn gek op Happy endings!