Kunst en Spijs

Vrouwenemancipatie in een tuitje

Terwijl we deze column schrijven is het om ons heen een chaotische bende. Kruimels worden opzij geschoven om plaats te maken voor de laptop. Het wieltje van de muis wil niet draaien. Blijkt dat hij honing heeft gegeten. Goed, we proberen onze concentratie te pakken. Valt niet mee met schreeuwende kinderen op de achtergrond en de tv een standje te hard. Soms moet je gewoon even ademhalen, vertrouwen, loslaten en zien wat er gaat gebeuren. Loslaten geeft je de vrijheid om dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn. We zetten een pot brandnetelthee, laten de boel de boel en gaan aan de slag. Uiteindelijk hebben we de boel maar thuis gelaten en zijn gevlucht. Al wandelend komt onze inspiratie los en niet alleen onze inspiratie. De brandnetelthee heeft echt zijn werk gedaan. Als je moet dan moet je. Wat zou het toch handig zijn als wij net als mannen staand kunnen plassen. In de winter is het namelijk best lastig om als vrouw “wild” te plassen en een beschut plekje te vinden. Er bestaat toch zoiets als een plastuit? Hier willen het fijne van weten dus maken we een afspraak met Yesenia van Uixi. Dit kan tot onze verbazing gewoon in Uden.

Als giechelende bakvissen laten we ons alles uitleggen over de plastuit. Als dit zo makkelijk gaat als de plastuit verkoopster vertelt, dan is de vrouwenemancipatie weer een stapje verder. We kunnen kiezen uit tientallen hippe kleurtjes. Dus ook nog stijlvol om hem mee te nemen in je handtas. Thuis zijn we enorm enthousiast geworden. De brandnetelthee is niet aan te slepen. Dit willen we goed onder de knie krijgen. Al snel zit onze blaas vol en moeten we gaan loslaten. Onhandig, onwennig en een beetje gespannen gaan we er voor. Niet te geloven! Het werkt echt! De stoere mannenverhalen komen naar boven en de brandnetelthee wordt vervangen door een pot bier.  Elke vrouw zou hierbij gebaat zijn. Want dit is nu letterlijk loslaten.

Neem contact op met Kunst en Spijs wanneer je op zoek bent naar een te gekke workshop waar “loslaten” in een  hoog vaandel staat.

 

1 reactie op “Vrouwenemancipatie in een tuitje”

Reacties zijn uitgeschakeld.