Kunst en Spijs

Willen vliegen eer men vleugels heeft

Wat vliegt de tijd. Tijdens de feestdagen helemaal! Soms zou je willen dat de tijd even stil blijft staan, of in ieder geval langzamer gaat. Af en toe kan het helpen iets te doen wat je nooit eerder hebt gedaan. Doordat je nieuwe dingen waarneemt, zet je jezelf op scherp.  In plaats van op de automatische piloot door je dag heen te gaan, richt je je (onbewust) op het hier en nu en alles wat er om je heen gebeurt. Je brein slaat dan sneller gedetailleerde herinneringen op en daardoor lijkt de tijd langzamer te gaan.

Zo ervaren wij dat ook sinds wij samenwerken en Kunst en Spijs een feit is. Omdat wij iedere keer weer nieuwe avonturen beleven maken we alles heel bewust mee met als gevolg een enorm voldaan gevoel. Deze alledaagse ondernemingen liggen voor het oprapen en zijn voor iedereen toegankelijk. Dit geeft ons altijd inspiratie voor onze workshops die daardoor iedere keer anders zijn.

Dit jaar hebben we samen goed afgesloten. Met onze zelfgemaakte slee hebben we afgelopen zaterdag een bezoekje gebracht aan de besneeuwde Bedafse Bergen. De vuilniszakken hebben goed hun werk gedaan en het kindje in ons is weer even gekieteld. Roetsjend en als gillende keukenmeiden hebben we pret voor 10 gehad en waren we de sterren van de berg. Niet zo moeilijk als je als enige aanwezig bent om 8 uur ’s ochtends. Tijdens ons kinderlijk avontuur hebben we gemerkt dat onze conditie niet meer zo jeugdig was dan 30 jaar geleden. Tijdens het schrijven van deze column zijn onze blauwe plekken nog steeds zichtbaar en voelbaar. Maar we beseffen weer al te goed dat de klok even heeft stil gestaan. Dat is mooi want zo kunnen we de vliegende tijd in december beter handelen.

Wij (Simone en Marike) wensen jullie iets goeds, iets lekkers, iets gekkers, iets kleurrijks maar bovenal “stilstaande” feestdagen. Geef jezelf in 2019 wat meer TIJD!!