Kunst en Spijs

Durf op je bek te gaan

We lopen we over de markt in Uden en tot onze verbazing worden we aangesproken door een wildvreemde. Hij herkent ons van de columns in de krant. Al snel raken we in een leuk gesprek met deze meneer. Hij vraagt ons waarom we eigenlijk dit soort stukjes schrijven.

 

We vertellen hem over Kunst en Spijs en dat we door middel van onze columns aandacht willen geven aan onze spektakels, trainingen en workshops.  Bedrijven geven tegenwoordig duizenden euro’s uit aan marketing. Wij besteden dit  liever aan gekke, spontane en stuntelige avonturen. Dit geeft ons meteen nieuwe ideeën voor ons werk.

Inmiddels weten we dat de vreemdeling Harrie heet en we nodigen hem uit voor een kop koffie. Al snel gaat het over vroeger. Zo vertelt hij grappige verhalen over zijn jeugd. Hoe hij gesnapt wordt tijdens het spieken en in de hoek moet staan. Hoe hij als 11 jarige jongetje smoorverliefd is op zijn schooljuffrouw en haar ten huwelijk vraagt. Helaas is ze al getrouwd en breekt zijn hart voor de eerste keer. Zijn glimlach spreekt boekdelen en even is hij weer terug in de goede oude tijd. Hij vertelt dat hij altijd zegt wat hij denkt en vecht voor wat echt belangrijk is. Zijn lijfspreuk is: “Durf tegen de stroom in te gaan!”.  We trakteren hem op een punt appeltaart en na een uurtje nemen we afscheid. Hij roept ons nog even na. “Ga zoveel mogelijk op je bek in je leven!!!!!!”  Nou dat is voor ons niet zo moeilijk want dat gebeurt iedere week wel weer een keer. Harry zal straks geen spijt hebben op zijn sterfbed. Hij doet de dingen in plaats van te blijven dromen. Het houdt gemiste kansen buiten de deur, ook niet onbelangrijk.

Dusssss…….Heb jij iets interessants te melden? Werk jij bij een leuk bedrijf? Heb jij een hobby? Wil jij jouw droom delen met ons? Schroom dan niet om contact op te nemen met deze twee brokkenpiloten van Kunst en Spijs. Wie weet gaat de volgende column over jou!