Kunst en Spijs

In de zweefmolen

Wij bekennen. Wij zijn twee Aagjes die altijd nieuwsgierig zijn. Door ons werk ontmoeten we namelijk veel verschillende mensen. Vaak laten we ons leiden door onze nieuwsgierigheid. We zijn er namelijk van overtuigd dat ons leven hierdoor een stuk leuker, uitdagender en betekenisvoller  wordt. Onze aandacht gaat dit keer uit naar een medium met wie wij via via in contact zijn gekomen. Toch maar eens een afspraak maken met deze goeroe.

Na wat aarzeling trekken we de stoute schoenen aan en vertrekken als twee nuchtere Brabantse vrouwen richting een nieuw avontuur. We worden verwacht in een oud klooster. Door de ambiance van het klooster gaat onze hartslag omhoog. Een decor van brandende kaarsjes, vreemde mensen in een kring en een zweverig muziekje zorgt ervoor dat de adrenaline door ons lichaam suist. Naast elkaar nemen we plaats in de kring en wachten op de grote verrassing.

Na enige tijd maakt Maria Magdalena (zo ziet ze er echt uit) haar entree. Met grote ogen kijken we haar aan en schieten beide in een enorme  lachstuip. “Maria” vindt dit een natuurlijke emotie en geeft aan dat we ons lekker moeten laten gaan. Heel vreemd worden we aangekeken door de andere aanwezigen. Links van ons begint een vrouw spontaan te huilen en gelukkig is de aandacht nu op haar gericht. Mijn god, vluchten kan niet meer!!!

Iedereen in de kring krijgt een korte reading. Met lood in onze schoen komen ook wij aan de beurt. Ze leest onze energie en tot onze verbazing klopt alles wat ze zegt. Alsof ze  dwars door onze ziel heen kijkt. Moeten we dit niet met een korreltje zout nemen? We zijn hier veel te nuchter voor, toch? Nadat iedereen in bijzijn van elkaar doorgelicht is, is het tijd om onze ogen te sluiten. Zo nieuwsgierig als we zijn gluren wij met kleine spleetjes naar het volgende tafereel.  Ze pakt haar bezemsteel en “vliegt” als een echte heks rond in de cirkel. Ze perst er een paar oergeluiden uit en binnen de kortste keren is iedereen in trance. Misschien toch maar even de ogen helemaal dicht doen. Na een tijdje schrikken we ons kapot van een gong en is de sessie klaar. Ze bedankt ons en vertelt dat onze vragen de komende tijd vanzelf beantwoord worden. Op de terugweg rollen de tranen over onze wangen. We stikken bijna van het lachen. We lijken wel stoned… Halleluja!! Wij zijn gezegend met een mooi leven.