Kunst en Spijs

Uitdagingen genoeg

Uitdagingen genoeg!Afgelopen woensdag komt mijn dochter binnen en kijkt met een afkeurende blik richting de oven. Ze haalt haar neus op en zegt “dit ga ik echt niet eten!”. Mijn god wat doe ik nu weer verkeerd. De lasagne ziet er prachtig uit. Een kleurrijk palet van diverse groenten en kruiden. En het is ook nog haar lievelingseten. Vastberaden zegt ze: “Vandaag eet ik alleen maar geel.” Ze legt uit dat dit de challenge van de dag is en dat ze daar aan mee moet doen. Of ik geld kan geven zodat ze friet, cake vanillevla en bananen kan halen. Ik laat de teugels vieren en de banaan als toetje sta ik toe. De avond verloopt wat minder gezellig dan verwacht. Het kindje in Kunst en Spijs is wel weer geprikkeld. De volgende dag besluiten wij alleen maar groen te eten. Groen is namelijk de kleur van rust en gezondheid. Het schijnt ook dat je minder snel honger krijgt. Dus op zoek naar gezonde groene producten in de supermarkt. Vol goede moed gooien we alles in de kar. Courget, groene paprika, Granny Smith appels, spinazie, sperziebonen, avocado’s, basilicum enz. enz. Thuisgekomen starten we de dag met een groene smoothie en gaan daarna ijverig aan het werk. De drang naar koffie en chocolade neemt met de seconde toe. Gelukkig is het snel 11 uur en besluiten wij dat het lunchtijd is. Groene roerbakgroenten en een kopje broccolisoep zal onze honger vast stillen. We nemen onze taak heel serieus en skippen zelfs olie, zout en peper. I.p.v. een soepstengel knauwen we op bleekselderij. Trots kijken we elkaar aan. Naarmate de dag vordert wordt onze drang naar een andere kleur steeds groter. We houden echt van puur eten, maar dan wel met een beetje liefde en smaak. We kunnen alleen nog maar aan friet en vanillevla denken. Onze rommelige darmen werken ook niet echt mee. We weten het zeker, vanavond eten we alleen maar geel. Een goede beslissing want de sfeer in huis is gelukkig weer top.