Kunst en Spijs

.

Scholen

Workshops

Wij bieden verschillende workshops aan die wij voor scholen op maat maken. Doormiddel van een intakegesprek komen we met een creatief voorstel.  Alle ingrediënten en oefeningen worden passend gemaakt voor de school. Niets is ondenkbaar! De zintuigen laten we altijd centraal staan omdat dit nou juist voor het kind zo belangrijk is.

Zintuigen

De vijf zintuigen, horen, voelen, proeven, ruiken en zien zijn voor kinderen de manier waarop ze de wereld om zich heen kunnen ervaren. Kinderen leren door spelenderwijs te doen. Een plaatje van een banaan leert je kind niet veel. Veel leuker is het als je kind de banaan kan proeven, voelen, ruiken en misschien wel kan horen! Voor ons is het heel vreemd om te luisteren naar een banaan, maar als je een banaan eet geeft dat wel een ander geluid dan bijvoorbeeld een boterham. Zo leert je kind dus over verschillende soorten voeding door middel van zijn zintuigen.

Dit ga je doen

Door middel van ruiken, proeven, voelen, horen, zien en bewegen worden alle zintuigen geprikkeld. De leerlingen gaan met elkaar aan de slag met niet-alledaagse oefeningen. Kinderen wordt spelenderwijs geleerd om hun zintuigen te gebruiken. Het is bewezen dat je het beste leert als je zoveel mogelijk zintuigen prikkelt tijdens het leren. Zo worden alle delen van de hersenen benut en blijft de lesstof beter hangen. Wij verweven Kunst en spijs op zo’n manier dat het creatief, leerzaam, onderscheidend en ludiek is. Dit levert een mooi schouwspel op met lachende kinderen. Voor iedere leeftijd maken wij een passend programma.

Logo zintuigen wit-01

Wist je dat …

  • je baby zich zintuiglijke prikkels vanuit de baarmoeder (geluid, smaak, geur) na zijn geboorte nog kan herinneren en ook nog kan herkennen?
  • vitaminen en mineralen essentieel zijn voor de ontwikkeling en het onderhoud van het kinderbrein?
  • met name omega 3 vetzuren en B-vitaminen onontbeerlijk zijn voor het zich ontwikkelende kinderbrein?
  • een kind op de leeftijd van ongeveer zeven jaar het maximaal aantal hersenverbindingen heeft?
  • je haast onmogelijk een spelletje memory kunt winnen van een zeven jarige?
  • het horen van klassieke muziek dezelfde hersencellen activeert als die nodig zijn voor 
het oplossen van wiskundige problemen?
  • het prikkelen van de fantasie van je kind de hersenen stimuleert?
  • de beste breinstimulerende technologie dan ook wel eens een kartonnen doos met een set potloden en een paar uur vrije tijd zou kunnen zijn?
  • sms-en deze vaardigheid juist teniet kan doen?
  • bewegen de geheugenfunctie stimuleert?

Locatie van de workshop:

Kunst en Spijs
Udenseweg 2,
5405 PA Uden

telefoon:
06-2568960 (Marike) / 06-25414615 (Simone)

Het is ook mogelijk om de workshop op locatie te laten plaats vinden.